Tulajdonképpen ahogy telnek az évek gyerekkoromtól, egyre
inkább kezd kimenni a divatból a henna – bezzeg, amikor kicsi voltam, anya nem
engedte! –, de nálam még mindig kitart a szeretete. Szerintem azért elég
méltatlan, hogy ma már olyan kevesen szeretik, tekintve, hogy azért egy jól
elkészített henna gyönyörű tud lenni.
Szükségünk lesz hennaporra, cukorra, citromlére. Majdnem
olyan, mintha teázni készülnénk, de azért senkinek nem ajánlom, hogy
megkóstolja. Általában azt szokták mondani, hogy zöld hennát a legjobb venni.
Őszinte leszek: fogalmam sincs, hogy a többi milyen. De a zöld az elég jól
bevált nálam, úgyhogy azt lelkesen tudom javasolni.
Három teáskanál hennaport keverj össze egy teáskanál
cukorral és kilenc teáskanál citromlevet és némi teafaolaj sem árt. Nagyjából
fogkrémesre érdemes kikeverni, aztán hagyni kell állni. Én hagyni szoktam neki
24 órát.
Ha elkészült a pasztád, elkezdhetsz vele pingálni. Általában
lehet kapni hozzá speckó tölcsért, van, ahol kifejezetten adnak is a por mellé,
de akár el is készítheted magadnak egy zacskóból. Mintha csak tortát
dekorálnánk. Láttam olyat is, aki pálcikával viszi fel, nekem ez annyira nem
jött be. De ezt természetesen magadnak kell kikísérletezned. :)
Amikor felpingálod, a minta szépen ott fog ülni a bőrödön,
mint a pufifesték. Ezt hagyni kell szépen száradni néhány óráig, úgyhogy
zuhanyozni se akarjál azonnal! Úgy 5-6 óra után már leveheted a hennát.
Narancsos árnyalatú lesz a minta a helyén, ami később fog csak besötétedni és
egy hétig ott is marad.
Nagyon fontos, hogy NE fém eszközöket használj!
Mintákat találhatsz a neten, de ha rászánod a pénzt, akkor
már lehet készletben is venni a port, amihez járnak a minták és a tölcsér. Ez
viszont már rajtad áll, hogy akarsz-e pénzt költeni erre. Nem árt némi
gyakorlás sem, mielőtt élesben nekivágsz, mert igencsak sok morgást eredményez,
ha egy csomó pasztát elhasználsz, de a minta még mindig nem akar sikerülni.
Ez utóbbi sajnos tapasztalat. Bár aztán legalább egy elfuserált pókot sikerült a
csuklómra pingálni.
Jó szórakozást!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése